מתכונים לסופגניות ולביבות
כמה עובדות שחשוב לדעת על סופגניות:
• סופגניה בלי מילוי, כזו אמיתית המטוגנת בשמן עמוק, תוסיף לכם בערך 400 קלוריות.
• עם המילוי הקלאסי של ריבה או שוקולד, זה כבר יעלה לסביבות 500 קלוריות.
• כשמטגנים סופגניות, יש להקפיד להשתמש בשמן קנולה נקי וחדש, ולהשליכו לאחר השימוש.
• לפני שמתחילים לטגן, רצוי לבדוק אם השמן חם דיו: מכניסים לשמן חתיכת גזר וכשהיא מתחילה לבעבע סימן שהשמן חם.
• את הגזר, אפשר להשאיר בסיר במהלך הטיגון ולהחליפו מידי פעם. הגזר ידוע כמונע חימצון ושומר על איכות השמן.
• יש להקפיד שבלילת הסופגניות תהייה בטמפרטורת החדר לפני הטיגון, כדי למנוע מכת חום שיכולה לפרק אותן.
• חשוב גם לא להכניס יותר מ-2 עד 3 סופגניות בכל סיבוב, כדי שהשמן לא יוריד טמפרטורה.
למי שמודאג מהקלוריות:
• תמיד עדיף לטגן את הסופגניות בשמן עמוק ונקי, כך הן סופחות פחות שמן מאשר בטיגון במחבת.
מדוע? משום שכאשר הסופגנייה נכנסת לשמן העמוק והרותח, היא מקבלת מכת חום שסוגרת אותה מבחוץ ומונעת מהשמן להיספג בה.
• אם הטיגון לא נראה לכם, יש מתכונים לא רעים לסופגניות בתנור לרוב על בסיס יוגורט או גבינה.
• לא חייבים להשתמש במילוי לסופגניה, אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר או סירופ מתוק.
• אם בכל זאת אתם חייבים מילוי, יש ריבות טובות על בסיס גלוקוז ענבים וללא סוכר, ממרח פירות יבשים או גבינה מתוקה.
כמה עובדות חשובות על לביבות:
• הן עשויות לרוב מירק וביצה, מטוגנות בשמן ומכילות מחצית מהקלוריות שמכילה סופגנייה – בערך 250 קלוריות.
• אפשר להכין לביבות כמעט מכל ירק, סלק, גזר, כרובית, דלעת, דלורית, קישואים ועוד.
• אפשר גם להכין לביבות מתוקות מבטטה או תפוח עץ למשל.
• יש לביבות מירקות חיים, ויש לביבות מירקות שכבר בושלו כמו לביבות פירה או לביבות בטטה.
• אפשר להוסיף למחית הירק קמח וביצה ולהקציף, ולקבל לביבות דמויות פנקייק.
• הלביבות הקלאסיות הלטקס או לטקע'ס - עשויות מתפוחי אדמה מגורדים גס עם בצל וביצה.
• בגלל שתפוחי האדמה מכילים עמילן שקושר אותם יחד, יש מי שגורס שכלל אין צורך להוסיף להם ביצה!
• בלביבת ה"האש בראון" האנגלית או בלביבת הרושטי השוויצרית- אין כלל ביצה, רק תפוחי אדמה.
• אם אתם רוצים לביבות תפוח אדמה קרנציות מבחוץ, מומלץ להשרות אותן לפני הטיגון במי קרח, ולנגב היטב לפני שמטגנים.
• לרוב אפשר לאפות את הלביבות בתנור ואז הן לא משמינות, וגם שומרות על ערכים תזונתיים.
מתכונים לחנוכה
מתכונים לסופגניות
מתכונים ללביבות
מתכון למילוי סופגניות: ריבת חלב ריבת תות
|